כולנו מסכימים שזה לא כל כך נעים לראות את חשבון החשמל עולה כל הזמן, אבל החדשות הטובות הן שיש מה לעשות. מחקרים מוכיחים כי באמצעות שינוי התנהגות אפשר לחסוך כעשרה אחוזים מהצריכה שלכם. שווה ניסיון, לא?
כמה עצות יום־יומיות שאינן עולות כסף, ושכל אחת ואחד מאיתנו יכולים ליישם מעכשיו:
ידע: הדבר הראשון הוא להבין אילו מכשירים הכי "בזבזניים" בבית, ולכן נעשה סדר.
- חשוב לדעת שיש הבדלים בצריכת החשמל, גם אם מכשירי החשמל הם מאותו הסוג. כלומר – שתי מכונות כביסה יכולות לצרוך כמות חשמל שונה בהתאם לדירוג האנרגטי שלהן, לרמת הניקיון שלהן, לסוג התוכנית שתיבחר ועוד.
- באופן כללי צרכני האנרגיה ה"כבדים" בבית הם אמצעי החימום והקירור המרכזיים – מיזוג, חימום בתנור חשמלי, דוד חשמלי, תנור אפייה ויותר מכולם – מייבש כביסה.
- קצת פחות מהכוכבים הראשיים אבל עדיין בתפקיד מרכזי בצריכה הביתית – מכונת הכביסה והמדיח
- מובן שיש הבדל בזמני ההפעלה המשפיעים על העלויות, כיוון שמזגן פועל שעות רבות, ואילו מכונת כביסה או מדיח פועלים בד"כ שעתיים-שלוש בכל הפעלה.
- נקי זה חסכוני: רוב האנשים מודעים לחשיבות ניקיון המסננים (הפילטרים) של המזגנים. מומלץ לנקותם פעמיים בשנה, וזה חשוב גם לבריאות שלכם, גם לאוויר שתנשמו בחדר וגם ליעילות המיזוג. אבל, ניקיון מכשירי חשמל נוספים משפיע על צריכת החשמל שלהם. הקפידו על ניקיון התנור, המדיח ומכונת הכביסה (ואל תשכחו לנקות את המוֹך במייבש).
- לסובב את הטמפרטורה: אם בחרנו להדליק אמצעי חימום או קירור, נוודא שאנחנו נותנים להם לפעול כמו שצריך/. ודאו שהפתחים אטומים (דלתות וחלונות) ושלא הגזמתם בטמפרטורה שבחרתם (25-24 מעלות זו ההמלצה הרשמית, כל מעלה נוספת מייקרת בכ-5%).
- טיימינג זה הכל בחיים: הפעלת מכשירים פולטי חום בשעות העומס מקשה על קירור הבית. למשל השתדלו לדחות את השימוש בתנור לשעות הערב הקרירות יותר בעונה החמה כדי להפחית את עומס החום בבית.