בית של אנרגיה » עסקים
#עסקים קטנים #מפעלים #הייטק
כולנו מסכימים שזה לא כל כך נעים לראות את חשבון החשמל של הבית עולה כל הזמן, אבל החדשות הטובות הן שיש מה לעשות.
ישראל היא מדינה שטופת שמש. אנרגיה סולארית מנצלת את השמש הישראלית לטובתנו – באמצעות פאנלים סולאריים
לבעלי עסקים יש הוצאות רבות, ותמיד מומלץ לבחון מה אפשר לעשות כדי לחסוך ולהתייעל. בניגוד להוצאות הקבועות שלכם, על חשבון החשמל אתם כן יכולים להשפיע. הרבה פעמים שואלים אותנו אם כדי לחסוך באנרגיה ובחשמל נדרשת השקעה בציוד או בטכנולוגיה יקרה שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. בדיוק בשביל לענות על השאלה הזו הכנו עבורכם כמה כלים והמלצות שמשותף להם דבר חשוב במיוחד – הם (כמעט) לא יעלו לכם כסף, אלא רק יחסכו אותו בשבילכם.
רוצים לשמוע עוד?
לנהל עסק זה עניין לא פשוט, וחשבון החשמל שעולה כל הזמן, זה חלק מהאתגר. אבל, החדשות הטובות הן שיש מה לעשות. סקירת ההמלצות שלנו מציעה פתרונות מוכחים אשר ניתנים לביצוע מיידי בעסק, גם ללא צורך בשיפוץ, ובהחזר השקעה של 3-5 שנים לכל היותר או ללא עלות.
הרפורמה החדשה של משרד האנרגיה והתשתיות מאפשרת לנו, הצרכנים, לקנות חשמל מִספקים פרטיים, ולא רק מחברת החשמל כפי שהיה עד כה. יש כמה חברות שמציעות כיום את השירות הזה לצרכנים ביתיים הכולל הנחה על תעריף החשמל של חברת החשמל. חשוב לדעת, שהתשתית נשארת ללא שינוי, וכך גם האחריות על תקלות והפסקות חשמל. המעבר אינו מורכב, אך אנו ממליצים לבחון את ההצעות השונות ולהשוות ביניהן כדי לוודא שאתם מקבלים את העסקה המשתלמת ביותר, בדומה לכל שירות אחר שאתם מזמינים, כגון ספק אינטרנט.
מידע נוסף על התהליך אפשר למצוא באתר של נגה, חברת ניהול מערכת החשמל הממשלתית.
כולנו מסכימים שישראל היא מדינה שטופת שמש. אנרגיה סולארית מנצלת את השמש הישראלית לטובתנו – באמצעות פאנלים סולאריים (הנקראים גם פאנלים פוטו-וולטאיים). אפשר לייצר חשמל מקרני השמש. התקנת פאנלים סולאריים על הגג שלכם הופכת אתכם ליצרני חשמל ומייצרת הכנסה קבועה באמצעות החזר חודשי שתקבלו מחברת החשמל.
התקנת פאנלים סולאריים אפשרית על גג פרטי או משותף, שטוח או על גג רעפים. כיום פועלות בישראל חברות רבות המציעות את השירות הזה גם ללקוחות פרטיים, ואם יש גג פנוי בבית העסק שלכם– כדאי לבדוק אם אתם יכולים להרוויח מזה.
קול קורא עיריית נתניה לעסקים – התקנת מערכת סולארית במסלול רכישה מקבלן עירייה או עסקת חלוקת רווחים – לחץ כאן
כאן יש שאלות ותשובות של רשות החשמל שיעזרו לעשות סדר בנושא
באתר של משרד האנרגיה והתשתיות יש מידע שימושי על הנושא – בקישור
אם נדמה לכם שבתקופה האחרונה אתם רואים על הכביש יותר ויותר רכבים חשמליים, זה מכיוון שזה באמת המצב – בתחילת 2024 רבע מהרכבים החדשים שנמכרו בישראל היו חשמליים.
אם נביא בחשבון את השינויים הטכנולוגיים המואצים, את הדגמים החדשים ואת החקיקה בישראל (ב-2030 לא תהיה אפשרות לקנות רכב שאינו חשמלי), סביר להניח שנראה על הכביש עוד ועוד רכבים חשמליים.
אז מהם בעצם השיקולים לקראת מעבר לרכב חשמלי?
צריך לזכור שהמעבר לרכב חשמלי דורש שינוי באופן שבו התרגלנו לנסוע ברכב הרבה מאוד שנים, ונדרשת הסתגלות לשינוי הזה. חלק מהאתגר נובע מהטעינה של הרכב ומההתאמה של הטעינה לאורח החיים, כך שחשוב להכיר את הפתרונות השונים.
רוצים לשמוע עוד?
קישור למיקומי עמדות טעינה ציבוריות לטובת העסקים של עיריית נתניה אפשר למצוא באתר העירוני.
התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף היא מורכבת, כיוון שאין הספק חשמל (כמות חשמל זמינה) אשר מאפשר התקנת עמדת טעינה פרטית רגילה לכל חנייה.
אז מה עושים?
אפשר לעבוד בשיטת כל הקודם זוכה – הראשונים שקונים רכב חשמלי יתפסו את ההספק של הבניין (ההספק בבניין ממוצע מספיק בערך לשלושה עד חמישה רכבים). אבל, מה יקרה עם שאר בעלי הרכבים בבניין? כשהם יעברו לרכב חשמלי כבר לא יהיה להם הספק זמין לטעינה ולא תהיה להם אפשרות להתקין עמדות משלהם.
אז מה הפתרון? מערכת טעינה מנוהלת. מערכת כזו מאפשרת להתקין עמדות טעינה לכל חנייה בבניין. היא עושה זאת באמצעות בדיקה שוטפת של ההספק הפנוי (שמשתנה לאורך שעות היום בהתאם לכמות הרכבים וצריכת החשמל בבניין) וחלוקת החשמל ה"פנוי" בין המטענים השונים.
לא חייבים להתקין את כל העמדות בבת אחת, אבל קיומה של מערכת כזו מבטיח את האפשרות לחלק את החשמל בבניין באופן שיוויוני בין כל הדיירים.
כדי לעזור לכם להתקדם הכנו סקירה של מספר חברות שנותנות את השירות הזה כיום בישראל. ניתן לקבל את המידע הזה כאן
המידע המופיע באתר כולל נתונים כלליים והערכות המבוססות על מחקרים ומגמות בתחומי האנרגיה בישראל ובעולם. עם זאת יש הבדלים בין עסקים שונים, צרכים, רצונות והתאמה, ולכן כדי לדעת מה הכי מתאים לכם אנו מזמינים אתכם לעשות סקר שוק וללמוד עוד על הנושא. אתם, כמובן, מוזמנים ליצור איתנו קשר.
מי שמוביל את הפרויקט היא עיריית נתניה בתמיכת משרד האנרגיה והתשתיות. מטרת הפרויקט היא לסייע לתושבים ולעסקים בעיר לחסוך כסף, לייצר הכנסה נוספת ולקבל מענים חשובים בנושאים הקשורים לאנרגיה וחשמל באמצעות פעולות שכל אחד ואחת יכולים לאמץ ולבצע.
ההשתתפות בפרויקט "בית של אנרגיה" היא ללא עלות לתושבים ולעסקים בעיר. הפרויקט מספק ידע מהימן ומקצועי וליווי של תהליכי הביצוע למי שיבחר בכך.
תלוי אילו כלים תבחרו ליישם. כל הכלים כוללים חיסכון בהוצאות, ומקור הכנסה נוסף רלוונטי אם ברשותכם גג פנוי. נשמח לפרט בע"פ. אתם מוזמנים ליצור קשר.
כל קבלן ממאגר הקבלנים של העירייה מחויב לתת שירות המשך לפתרונות שהותקנו, וכך נהוג גם בשוק הפרטי.
אם אתם מעוניינים, נקבע שיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות, ונציג את הכלים בפרויקט, נדון בפרטים ונרחיב על הפרויקט בהתאם לצרכים הייחודיים שלכם. אם תחליטו להמשיך, נלווה אתכם בשלבי ההמשך.
הדרישות להשתתפות בפרויקט כוללות רק את הנכונות לשתף פעולה. אין דרישות פיננסיות או טכניות מיוחדות מעבר לכך, וכפי שכבר אמרנו – הייעוץ והליווי ללא עלות.
בהחלט לא. יותר מזה – אנו מזמינים אתכם לקבל הצעות מחיר נוספות כדי לוודא שהתמורה שתקבלו היא הטובה ביותר. הצוות שלנו יוכל להמליץ לכם על הספקים שנמצאים בהתקשרות עם העירייה שעברו בחינה ואישורים מקצועיים קפדניים, וכמובן לשיקולכם עם מי תרצו להתקדם.
בשנים האחרונות מקדמת העירייה מגוון רחב של פרויקטים בתחומי האנרגיה הנקייה. משנת 2021 מיושם בנתניה הפרויקט הסולארי הגדול בישראל להתקנת מערכות סולאריות ביותר מ- 350 אתרים לרבות גגות של מוסדות חינוך, מבני ציבור, קירוי מגרשי ספורט וחניה ברחבי העיר, קירוי שבילי הליכה וטיילות ואף גידור סולארי. בתמיכת משרד האנרגיה והתשתיות קודמו פרויקטים בתחום המיזוג והתאורה, ולאחרונה הסתיים פרויקט רחב היקף להחלפת כלל גופי תאורת החוץ בעיר לתאורת לד בהיקף חיסכון של כ-60% בצריכת החשמל.
במיפוי שערכנו בשנת 2020 ראינו, כי בדומה למגמות דומות בארץ ובעולם, הרוב המכריע (יותר מ-85%) של פליטות גזי החממה בעיר נתניה נגרם עקב פעילות יום־יומית של תושבים ועסקים. משמעות הנתון הזה היא שכדי לצמצם באופן משמעותי את צריכת האנרגיה בעיר אנחנו צריכים שותפים – כלומר אתכם, התושבים ובעלי העסקים בעיר.
לטובת מטרה זו גייסנו תקציב ממשרד האנרגיה והתשתיות ואנשי מקצוע שמלווים אותנו בתהליך חשוב זה.
גלו את פוטנציאל ההכנסה שלכם מפאנלים סולאריים – חשבו עכשיו בקלות ובמהירות!