מכשירי החשמל אצלכם בעסק

בדקו את עצמכם – עד כמה אתם מכירים את מכשירי החשמל אצלכם בעסק?

לנהל עסק זה עניין לא פשוט, וחשבון החשמל שעולה כל הזמן, זה חלק מהאתגר. אבל, החדשות הטובות הן שיש מה לעשות. סקירת ההמלצות שלנו מציעה פתרונות מוכחים אשר ניתנים לביצוע מיידי בעסק, גם ללא צורך בשיפוץ, ובהחזר השקעה של 3-5 שנים לכל היותר או ללא עלות.

נכתב ע"י אגף איכות הסביבה

בתאריך 08/09/2024

בתי העסק בעיר כמובן שונים אחד מהשני אבל באופן כללי, הצרכנים העיקריים של חשמל בבתי עסק קטנים ובינוניים הם לפי סדר חשיבות: א. מיזוג אוויר ב. תאורה ג. ציוד חשמלי ד. התנהגות המשתמשים (עובדים/צרכנים) מטרת ההמלצות היא לשפר ולצמצם את צריכת החשמל (בקילוואטים) וגם להפחית את עלויות החשמל (בשקלים). צירפנו לכם מספר המלצות לנושאים ששווים בדיקה ופעולות שתוכלו לקדם בעסק שלכם: 

תאורה

מומלץ להחליף נורות ישנות לתאורת לד שהינה חסכונית יותר. בדקו האם באמת יש צורך בכל התאורה המותקנת ובמידת האפשר נצלו את אור טבעי במקום תאורה מלאכותית. 

מיזוג אוויר

יש לבחון את גיל המזגנים, ההערכה היא כי החלפת מזגן בן עשר שנים ומעלה צפויה להביא לחיסכון משמעותי והחזר השקעה מהיר (פחות משלוש שנים). מומלץ לבדוק את מצב בידוד התעלות והצנרות כדי לוודא שמירה על יעילות מיטבית. כמובן שישנה חשיבות רבה גם לניקיון קבוע של מסנני המזגן (פילטרים) לשמירה על יעילות ובריאות, ולהקפדה על טמפרטורה מתאימה. בחלונות הפונים לשמש ובמיוחד בדלתות שקופות מומלץ להתקין ציפוי חלונות להגנה מקרני השמש ("אנטי סאן") או לחילופין וילון כדי למנוע התחממות של העסק.

ציוד חשמלי בעסק

במכולות ובסופרים המקררים הינם צרכן חשמל ואנרגיה משמעותי. מומלץ להקפיד כי למקררים בחנות יהיו דלתות (חיסכון באנרגיה ושמירה על טמפרטורה רצויה ואיכות המוצרים המאוכסנים). בנוסף, מומלץ לבצע בדיקת טמפ' כדי לבדוק את תקינות התרמוסטט (תרמוסטט שאינו תקין מעלה את צריכת החשמל שלכם). כמו כן, מומלץ להקפיד על הוראות היצרן ולשמור על מרווח לסילוק חום מעל המקרר ומאחוריו (ולא לעשות שימוש באיזור זה לאחסון).

התנהגות והרגלים

מחקרים מוכיחים כי באמצעות שינוי התנהגות אפשר לחסוך כעשרה אחוזים מהצריכה שלכם. מומלץ להטמיע בקרב העובדים את החשיבות של חיסכון באנרגיה, לייצר נהלים על כיבוי אורות, מזגנים ומכשירים לא חיוניים ואף להוסיף שילוט לתלייה בבית העסק שישמש תזכורת קבועה. 
(שימו לב במיוחד לאיזורים שאין בהם תנועה קבועה כגון מחסן אחורי). 

מעקב ובקרה

חשוב לעקוב אחרי צריכת האנרגיה בעסק באופן שוטף. מומלץ להתחיל במעקב אחר חשבון החשמל שלכם ולהיכרות עם החלקים השונים בו. למשל – במידה ואתם מחוייבים לפי תעריף תעו"ז (תעריף משתנה לפי עומס וזמן), ישנן שעות שבהן יקר יותר לעשות שימוש בחשמל בעסק. 
ניתן להכיר את המרכיבים השונים של חשבון החשמל בהסבר של המועצה הישראלית לצרכנות – כאן

קישורים למידע נוסף והרחבה: 

מחשבון לפי מכשיר ולפי זמן הפעלה – חברת החשמל

כתבות שיכולות לעניין אותך

קורס משרדים ירוקים – לבעלי עסקים

גג סולארי לעסקים בנתניה – השקעה משתלמת וירוקה

התקנת גג סולארי לעסק בנתניה היא צעד חכם לעבר חיסכון משמעותי בהוצאות החשמל, צמצום טביעת הרגל הפחמנית, ואפילו יצירת הכנסה מהחשמל הירוק שאתם מייצרים.

גג סולארי לבית בנתניה – העתיד כבר כאן

התקנת גג סולארי לבית בנתניה היא לא רק השקעה כלכלית משתלמת, אלא גם בחירה באורח חיים ירוק, עצמאי ואחראי. מדובר בהחלטה נבונה המשלבת בין חיסכון כלכלי משמעותי, תרומה לאיכות הסביבה והגברת העצמאות האנרגטית. 

תגובות

עניין אתכם? בואו תגידו לנו מה חשבתם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן